Brigitte riebe. Brigitte Riebe Her mit dem Zauberstab Frauenroman

Brigitte Riebe Her mit dem Zauberstab Frauenroman

brigitte riebe

Másrészt a hiteles korrajz és a történelmi háttér, illetve a pestisjárvány elleni küzdelemről szóló részletes információ miatt, amit borzasztóan élveztem. Ennek dacára Riebernek mégis sikerült olyan történetet írnia, ami a sok fájdalom és ármánykodás okozta tehetetlen düh és bosszúság mellett reménnyel tölti el az olvasót. Hogyan alakulhat hármójuk sorsa azok után, hogy a fanatizált tömeg Szent Bertalan éjszakáján a gettót a földdel teszi egyenlővé? Szerelmes lesz egy kereskedő fiába, s távoznia kell az apácák közül. Hivatását végül Eva, a bába mellett találja meg, aki az ügyes lányból szülésznőt nevel. Egy orvos, aki nem találja a helyét a világban.

Next

Brigitte Riebe: A ​pestis árnyékában (A pestis árnyékában 1.)

brigitte riebe

Doch ihre Liebe bleibt nicht unentdeckt, und schon bald steht Sahti im Zentrum skrupelloser Machtspiele und Intrigen des ägyptischen Hofes. Ein riskanter Plan, der Lena fast das Leben kostet. Az ifjú Johannának nemcsak a gyásszal kell megküzdenie a férje korai halála után, hanem a megörökölt borkereskedésének a gondja is a nyakába szakad. Az önmegvalósítás útjára lépve pedig a családi vállalkozás helyett olyan karriert épít, amire mindig is vágyott — riporter lesz a nyugat-berlini rádiónál. A könyv, mint látjátok igen eseménydús és fordulatokban gazdag, egy percet sem unatkoztam olvasás közben, még úgy sem, hogy bizony a szereplők egyes tetteit gyakran nagyon is kiszámíthatónak találtam.

Next

Brigitte Riebe: A ​pestis árnyékában (A pestis árnyékában 1.)

brigitte riebe

Ezt a kamaszkori barátságot, majd a szerelmi háromszöget a szerteágazó regény szálai, szerzetesek és gazdag patríciusok, zsidók és városbeli mesteremberek, polgárok és koldusok kavargó forgataga öleli körül. She writes thrillers under the pseudonym and lives with her husband in Munich. Johanna felkeresi a doktort, hogy munkát találjon nála, hátha így sikerül enyhítenie az anyagi gondjain. A sors furcsa játéka folytán Lenának sikerül elszegődnie szakácsnőnek Zsigmond udvarába. Dort weckt ihre Schönheit schon bald das Interesse des Herrschers, und die beiden beginnen eine leidenschaftliche Affäre. Ekkor még nem sejti, hogy Magdalena nővér halálát több gyilkosság követi majd, és nemcsak a saját, hanem kísérőjének az élete is veszélybe kerül.

Next

Rukkola Könyvcserélde

brigitte riebe

Stella és Leo titkokon és hazugságokon keresztül egyre mélyebbre ás a szerzetesrend múltjában, és a nyomozás gyökeresen felforgatja az életüket. A nyomozás szálai messzire vezetnek, és Leo atyának nemcsak a gyilkossal, hanem saját kísértéseivel is szembe kell néznie. Amikor pedig viharfelhők kezdenek gyülekezni a családi áruház felett, Silvie-nek át kell gondolnia az övéihez és az élethez való viszonyát, és rá kell jönnie, mi is az, amire valójában vágyik. Ugyanebben az évben 1540-ben Kölnben kitör a pestis. Egy nap új orvos érkezik Kölnbe, hogy az érsek szolgálatába álljon. Amikor pedig megismerkedik egy izgalmas, olasz fiatalemberrel, a komoly, megfontolt lány világa gyökerestül felfordul.

Next

Brigitte Riebe: A ​pestis árnyékában (A pestis árnyékában 1.)

brigitte riebe

Brigitte Riebe is a German author of crime and feminist fiction. About the authorBrigitte Riebe, geboren 1953, bekannt als Autorin historischer Romane, hat unter dem Pseudonym Nina Geiger Frauenromane mit Esprit, Witz und Tiefgang verfasst, die zeigen, dass die alte Geschichte zwischen Frauen und Männern noch lange nicht auserzählt ist … Sie lebt mit ihrem Mann in München. János Frigyest és a feleségét, Klevei Szibillát; Melanchthont és Lucas Cranachot, miközben érdekes tablót fest a városról és annak mindennapjairól is. In 1991 she gave up her job as a senior editor at Bertelsmann to become a writer. Úgyhogy a történelmi fikciót kedvelők számára egyértelműen csak ajánlani tudom ezt a könyvet, illetve azoknak, akik egy olyan romantikus történetre vágynak, amiben a szeretettől a kapzsiságon és az irigységen át a dühig és a gyűlöletig, minden, de tényleg minden jó és rossz emberi tulajdonság megtalálható.

Next

Könyv: A Holdistennõ (Brigitte Riebe)

brigitte riebe

Az újabbnál újabb fordulatok nemcsak Mina és szerettei életét tehetik tönkre örökre, de Egyiptomot is a pusztulásba dönthetik. Na, de nézzük, miről is szól a történet. A pestis árnyékában című könyvből ismert szereplők ismét veszélyes kalandokba keverednek Brigitte Riebe új regényének lapjain, aki a tőle megszokott történelmi hitelességgel, teljességében mutatja be a középkori ember mindennapjait. Ám erről nem szeretnék többet elárulni, esetleg csak annyit, hogy a könyv végére minden egyes mozaikdarabka szépen a helyre kerül, sőt a nagy titok már a könyv elején sejthető. During checkout, you can choose an additional, free ebook! A Thalheim család luxusáruházát is végzetes találat éri, a három nővér, Rike, Silvie és Florentine pedig kétségbeesetten áll az egykor elegáns épület előtt. She then worked as a museum educator and later as an editor for several German publishers. A sógora ugyanis szemet vet rá - és nem utolsósorban a házára -, amikor viszont Johanna visszautasítja, a férfi a legaljasabb eszközöktől sem riad vissza, és mindent megtesz, hogy megakadályozza az özvegy boldogulását.

Next